S01E04 – Vragenbonanza

Vragen, vragen en nog eens vragen. Ik vraag mij nogal eens wat af, zowel professioneel als persoonlijk. Waarom doet mijn thermostaat het niet? Hoe komt het dat deze lithografiemachine niet werkt? Wat gebeurt er nou echt als je in een zwart gat valt? Maar over mijn vragen gaat het niet in deze aflevering. Nee, deze aflevering gaat over vragen van jullie, de luisteraar!
In deze kerstspecial vraagt vaste leek Floris Diemel mij over spintronica, kwantumsimulaties, zwarte gaten en snaartheorie. Verder hebben we ook veel luisteraarsvragen die ik allemaal probeer te beantwoorden.

Heb je naar aanleiding van deze aflevering nog vragen, opmerkingen of toevoegingen, stuur die dan naar reacties@komteenleekbijdedoctor.nl of tweet naar @leekbijdedoctor en wellicht beantwoord ik jouw vraag in de volgende aflevering.

Tijdschema:

00:00:00 Begin
00:00:48 Intro
00:02:02 Computing with magnetic waves
00:17:35 How black holes shine bright
00:36:05 Ultrafast quantum simulations
00:52:18 Snaartheorie
01:06:08 Vragen van de luisteraar
01:33:30 De doctorale kudo
01:33:59 Afsluiting


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De laatste podcasts